Word supporter

Jonger Oranje Scout de Gezonde Generatie

  • Sporten & bewegen
  • Nieuws

Amersfoort, 14 februari 2022 – Op Valentijnsdag verklaart voetbalplatform Jonger Oranje de liefde aan de Gezonde Generatie. Dit initiatief van 24 samenwerkende gezondheidsfondsen heeft als doel om in 2040 in Nederland de gezondste jeugd van de wereld te hebben. Door de samenwerking gaan jaarlijks duizenden kinderen bereikt worden via talentendagen, clinics en andere voetbalactiviteiten van Jonger Oranje.

Voor Jonger Oranje is de samenwerking met de Gezonde Generatie een perfecte manier om inhoud te geven aan de ambities van het platform. “Jonger Oranje wil nóg meer uitdragen dat plezier, vriendschap en je talent ontdekken het best tot hun recht komen in een sterk lichaam en met een gezonde geest. De gezondste jeugd van de wereld is een aansprekend doel waar wij graag ons steentje aan bijdragen”, aldus organisator Sander Mallie.

Gezond leven om te kunnen knallen

Jonger Oranje is een voetbal platform dat al jaren duizenden jongeren en hun familieleden inspireert uit alle hoeken van het land. Jongeren die dol zijn op voetballen, graag laten zien wat ze kunnen en er vaak van dromen om profvoetballer te worden.

Ajax-talent Naci Ünüvar werd door Ajax gescout tijdens een Jonger Oranje Talentendag. Ünüvar is blij dat Jonger Oranje en de Gezonde Generatie gaan samenwerken.

Ünüvar: “Ik weet als profvoetballer hoe belangrijk het is om gezond te leven, goed te slapen en plezier te hebben in het voetballen. Als je wil knallen op het veld dan moet je zorgen dat je buiten het veld ook alles eraan doet om jezelf optimaal voor te bereiden.” 

Gezonde partnerships

Alice Kroeze van de Gezonde Generatie: “We zijn om meerdere redenen enthousiast over de samenwerking met Jonger Oranje. Wij willen de omgeving van kinderen en jongeren zo gezond mogelijk maken. Daar passen gezonde partnerships als deze perfect bij. Zo verving de Gezonde Generatie vorig jaar Coca-Cola als partner van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. En is de Gezonde Generatie met deze samenwerking de opvolger van FEBO als partner van Jonger Oranje. Daarnaast zijn sporters vaak inspirerende rolmodellen die kunnen laten zien hoe je door een gezonde leefstijl, nog meer plezier en succes kunt halen uit jezelf, je sport én je leven.”

Kennis en ervaring van gezondheidsfondsen benutten

Jonger Oranje brengt de kennis en ervaring die aanwezig is bij de gezondheidsfondsen en topsporters samen om kinderen te inspireren gezond en sportief te leven en zo het beste uit zichzelf te halen. De organisatie gaat zelf ook actief bijdragen aan een gezonde omgeving door bijvoorbeeld de evenementen die ze organiseert rookvrij te maken, gezonde voeding en het drinken van water te stimuleren en aandacht te geven aan mentale gezondheid.

Gerelateerde berichten