Word supporter

Ondanks sceptische reactie suikerindustrie: slimme suikertaks werkt wel degelijk. Diena Halbertsma vertelt waarom.

  • Gezonde voedselomgeving
  • Nieuws

4 april 2023 – Ongezond eten en drinken is (helaas) de norm overal om ons heen. Het is dan ook niet vreemd dat 1 op de 2 mensen in ons land al (ernstig) overgewicht heeft. Een ongezonde voedselomgeving leidt op den duur tot meer chronisch zieke mensen en uiteindelijk tot meer mensen die zelfs sterven als gevolg van ongezonde voeding. Daar moeten we met elkaar iets aan doen!

De overconsumptie van suikerrijke producten kunnen we tegengaan met een ‘slimme’ belasting op suikerrijke dranken. Dranken met een hoog suikergehalte worden dan zwaarder belast dan minder suikerrijke dranken. Mensen kiezen dan eerder voor drankjes met minder of geen suiker, weten we uit Fins voorbeeld. Een slimme suikertaks met staffels (zoals in de UK is ingevoerd) dwingt producenten ook om de hoeveelheid suiker in hun producten steeds meer te verlagen. En ook dat werkt! De suikertaks kan, samen met andere maatregelen, zorgen voor een gezondere voedselomgeving. ?

Lees hier het pleidooi van Diena Halbertsma (voorzitter Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie) voor een slimme suikertaks en haar reactie op de sceptische visie van de suikerindustrie op de suikertaks. ?

 

 

Gerelateerde berichten