Word supporter

Op school in beweging met sporters van TeamNL

  • Sporten & bewegen
  • Nieuws

 

Op maandag 20 september zijn de VMBO leerlingen van De Nieuwe Veste en het Esdal College in Coevorden in beweging gekomen! In samenwerking met de Gezonde Generatie stond er een ochtend in het teken van gezondheid op het programma. Door TeamNL’ers Sjinkie Knegt, Hilde Jager en Kalian Sams werd een warming-up gegeven en leerlingen konden de topsporters het hemd van het lijf vragen. Daarnaast gaf Olivier van der Voort een inspirerende presentatie over hoe een positieve mindset hem de kracht heeft gegeven om een topsporter te worden in het Paralympisch zwemmen.

Dat sport iets met je doet was duidelijk te zien op de sportvelden van de twee scholen. Vol enthousiasme hebben 200 VMBO-leerlingen zich flink ingespannen. Een unieke kans voor de jongeren om hun brandende vragen aan de topsporters te stellen en samen te ervaren wat sport met je doet.

“Sport heeft een ontzettend grote plek in mijn leven. Het is mijn bestaan, ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het vind het belangrijk dat kinderen weten hoe fijn je je door sporten kan voelen. Daarom zet ik me in voor de Gezonde Generatie!”- Sjinkie Knegt, shorttracker.

Tijdens de Nationale Sportweek staat het thema gezondheid vaker op het programma op middelbare scholen. Zo gaf Roy Meyer op het Scala college in Alphen aan den Rijn een mooie inspiratiesessie over de kracht van sport en een positieve kijk op het leven. Een belangrijke boodschap die ook na de Nationale Sportweek zoveel mogelijk gedeeld moet worden onder de jeugd!

De Gezonde Generatie investeert in de gezondheid van toekomstige generaties. Wij werken samen met jongeren aan een gezonde basis, een gezonde leefstijl en een gezonde omgeving voor alle kinderen en jongeren van Nederland ongeacht achtergrond, inkomen, opleiding of beperking. Zodat ieder kind de kans en de vrijheid krijgt om het beste uit zichzelf te halen en dromen waar te maken. Het doel is dat de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld is! Bekijk de video hiernaast om te zien hoe dat was in Coevorden.

Meer weten over de Nationale Sportweek of een nieuwe sport ontdekken bij jou in de buurt?

Ga naar www.nocnsf.nl/nationale-sportweek.

Gerelateerde berichten