Word supporter

Voorkóm schade door chronische stress in vroege kindertijd

  • Mentaal Gezonde Leeromgeving
  • Nieuws

Elk kind verdient het om gezond en veilig op te groeien. Helaas lukt dat niet altijd. De impact van ingrijpende jeugdervaringen tijdens de vroege kindertijd is groot. Investeren in preventie is daarom nodig. Door het versterken van ouderschap én het stimuleren van veerkracht van jonge kinderen. Dat schrijft Marjon Donkers, zelfstandig adviseur kinderrechten en preventie ingrijpende jeugdervaringen, in haar onlangs verschenen artikel ‘Voorkóm schade door chronische stress in de vroege kindertijd’ in Vakblad VROEG.

Vakblad Vroeg is er voor professionals die werken in de geboortezorg en met kinderen tot zeven jaar en hun ouders. In het artikel wordt gepleit voor meer aandacht voor het voorkómen van gezondheidsschade door chronische stress en worden het geven van meer waardering, erkenning en ondersteuning van álle ouders genoemd als cruciale zaken om kinderen te helpen gezond en veilig op te laten groeien. Lees hier het volledige artikel.

De verschijning van het artikel valt samen met de campagne ‘Ode aan ouders’ van de Gezonde Generatie, een initiatief van de Samenwerkende Gezondheidsfondsen. Met deze campagne laten we zien dat ouders met ogenschijnlijk kleine dingen zoals het knuffelen, troosten en oprechte aandacht geven aan hun kind al het verschil kunnen maken. Daarnaast geven we tips wat je kunt doen als je dat als ouder moeilijk vindt. Ook hier is de boodschap: ouderschap hoef je niet alleen te doen en steun/hulp vragen is oké!

Ga naar www.1e1000dagen.nl

Gerelateerde berichten